2 Aralık 2007 Pazar

youtube Flag nedir?

youtube Flag nedir?


youtube video paylaşım sitesinde izlediğiniz bir video eğer kurallara uygun değilse, ahlaki bakımdan kötü ise, telif hakkı ihlali varsa videonun altında ki "Flag" yazını tıklayın karşınıza gelen seçeneklerden video hangi kural ihlaline giriyorsa onu tıklayın ve yan tarafta ki Flag This Video simgesini tıklayın. bundan sonra video hemen ilgili bölüme iletilmiş oluyor. videonun araştırılmasından sonra video kurallara aykırı ise hemen yayından kaldırılıyor. tabi bu görünen kısım.

youtube ye günde 50 binin üstünde video yükleniyor. bunların hepsni tek tek izlemek zor tabi. bunları sizin şikayetletiniz sonunda incelenmesi hedefleniyor. daha önceden bu kadar detaylı değildi bu bölüm. şimdilerde ise youtube nin bu bölümü daha da gelişmiş. ama şu da benim fikrim ki sadece ingilizce bilen bir denetci değil, her dilden denetciler olsa daha iyi olurdu. bu şekilde uygunsuz konuşmalı videolarda silinirdi.

youtube nin bir çok özelliği var. bunları çocuğu kişiler biliyor. ama youtube ye yeni başlayan kişiler bunları bilmiyor. elimizden geldiği kadar bunları anlatacağız. youtube den açıklamalar şimdilik bu kadar.